Wat is een nagelbeugel?

Wanneer u last heeft van een ingegroeide of een sterk rond gegroeide teennagel helpt een nagelbeugel de groei van de nagel te reguleren en helpt het de druk te verminderen. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.


Behandeling

De beugel wordt op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden en om zo de druk te verminderen. De beugel wordt met een speciale lijmtechniek aangebracht op uw nagel. Hierdoor zal de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken worden en wordt de groei van de nagel gecorrigeerd. De nagel-beugel is gemaakt van chirurgisch staal met daar overheen een verguld laagje. Het grote voordeel is dat deze beugel op bijna alle nagels toe te passen is, ook op gevoelige nagels.

Informatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om nagelbeugels toe te passen zoals de plakbeugel, met haakjes aan beide zijden, of 1 haakje en 1 plakzijde. Er zijn diverse nagelbeugels beschikbaar, ik zal ter plaatse bekijken welke beugel voor u het meest geschikt is. 

 

De duur van deze therapie is afhankelijk van het herstel van de nagelplaat. Controle dient om de zes weken te gebeuren om te beoordelen of het herstel voorspoedig verloop en eventuele correcties noodzakelijk zijn